Zo voorkom je een jacuzzi reparatie

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk plezier hebben van je jacuzzi. Goed onderhoud is hiervoor essentieel. Toch kun je er niet altijd iets aan doen als er een onderdeel van je jacuzzi kapot gaat. Heb je toch een jacuzzi reparatie nodig? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Elite Wellness. Het kan iedereen namelijk wel eens overkomen dat er een onderdeel kapot gaat. Dit kan bijvoorbeeld komen door bevriezing of door ongedierte. Heel vervelend, maar er is weinig aan te doen. Toch zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om een jacuzzi reparatie te voorkomen. Ben je benieuwd welke dat zijn? Dat vertellen we je in deze blog.

Wat is het en hoe is het ontstaan?

Een boxspring is een matras met vering gecombineerd met een onderstel met vering, mede door het hoge comfortniveau en uitstekende ventilatie van boxsprings worden ze veel gebruikt in hotels. De eerste vormen van een boxspring kunnen we terugvinden in de 19e eeuw, toen springbedden waren uitgevonden. Deze springbedden zouden uiteindelijk uitgroeien tot het spiraalveer bed. Door deze bedden te combineren met binnenveringsmatrassen ontstonden de eerste dubbel verende combinaties. Door deze matrassen dan weer te combineren met een stalen of houten frame ontstonden de eerste boxsprings, wat letterlijk doos met veren betekent.

De aanschaf van een jacuzzi

Ten eerste is het belangrijk om op een aantal zaken te letten bij de aanschaf van je jacuzzi. Bij een jacuzzi geldt namelijk: goedkoop is duurkoop. Ga dus niet voor een goedkope jacuzzi. Het lijkt een hele mooi deal, maar waarschijnlijk ben je veel extra kosten kwijt aan stroomverbruik, onderhoud en reparaties. Als je voor een degelijke jacuzzi kiest, is de kans veel kleiner dat je met vervelende reparaties te maken krijgt. En krijg je toch te maken met een defect aan je jacuzzi? Dan heb je vaak een garantie van enkele jaren, waardoor de kosten gewoon worden vergoed. Kies dus altijd voor een gerenommeerde dealer die al wat langer bestaat en waarbij je ook op langere termijn terecht kunt voor service en onderdelen. Informeer bovendien goed naar de garantietermijn.

Goed reinigen

Ook is het belangrijk om je jacuzzi goed te reinigen. In de spuitmonden hoopt zich kalk op, dus maak deze goed schoon. Haal ook een zacht doekje door de kuip. Gebruik hiervoor geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponzen, omdat deze de kuip kunnen beschadigen. De kranen kun je makkelijk schoonmaken door wat keukenpapier te doordrenken met azijn. Reinig de filters en let er hierbij op dat de stroom uit staat. Je kunt je jacuzzi desinfecteren door wat desinfecterend product toe te voegen aan het water voordat je je jacuzzi laat leeglopen. Maak tot slot alle hoofdsteunen en de cover van je jacuzzi schoon.

Beschermen tegen het weer

Een jacuzzi is heel erg geschikt voor buiten, maar krijgt daardoor ook te maken met allerlei verschillende weersomstandigheden. Om reparaties te voorkomen, is het verstandig om je jacuzzi goed te beschermen tegen het weer. Het wordt bijvoorbeeld geadviseerd om je jacuzzi ook in de winter actief houden. Zo voorkom je dat leidingen gaan bevriezen. Sneeuwt het? Dan moet je ervoor zorgen dat de kap niet bezwijkt onder het gewicht van de sneeuw. Leg bijvoorbeeld een grote plaat over de kap en haal deze weer weg na de sneeuwval. Zo kan de kap niet bezwijken onder het gewicht van de sneeuw!