Beste reciprozagen vergeleken

Een reciprozaag is een zaag die voorzien is van een lang, flexibel zaagblad. Daarom is deze machine ideaal voor het zaagwerk op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn. Met deze zaag kan je het grove zaagwerk doen van metaal, hout en kunststof. Heb je kleine sloopwerken te doen? Dan is de reciprozaag daar het geschikte materiaal voor.

Mensen die een reciprozaag in hun gereedschapsuitrusting hebben zitten, weten dat je op deze zaag nooit te veel druk mag zetten of dat je de zaag eerst op volle snelheid moet laten draaien alvorens te beginnen zagen. De mensen die een reciprozaag hebben aangeschaft hebben waarschijnlijk verschillende zagen vergeleken alvorens er een aan te schaffen. Als je ook van plan bent om deze handige zaag in huis te halen, wordt het je hier wat gemakkelijker gemaakt door de top 3 van de beste reciprozagen.


Top 3 reciprozagen

Hieronder volgt een korte beschrijving van de drie meest populaire reciprozagen van dit moment.

  1. Powerplus POWX1415 Reciprozaag
  2. Deze zaag wordt omschreven als compact maar krachtig. Met deze machine kan je zowel kunststof buizen, takken of houten planken zagen. De Powerplus zaag is zeer handig in gebruik, hij is gemakkelijk te bedienen met 1 hand. Dit doordat hij zo klein is en zachte handgreep heeft. Bovendien is het een duurzame machine want het zaagblad heeft een zaagbladbescherming. Hierdoor zal het dus niet beschadigd geraken of afbreken. Je kan de zaag ook gebruiken om in metaal te zagen, enkel het zaagblad eenvoudig vervangen door metaalzaagblad. Standaard wordt er een zaagblad voor hout meegeleverd.

  3. Makita JR3050
  4. Een zeer goede machine die in staat is om bijna alles te zagen, hout, takken en PVC. Voorzien van een super sterke motor en zeer gebruiksvriendelijk. Het toestel is uitgerust met een zeer stevige D-handgreep en heeft een soft grip afwerking. Daardoor is hij dus comfortabel te gebruiken. Dient het zaagblad vervangen te worden? Heel eenvoudig en snel gebeurt bij deze machine!

  5. Bosch PSA 700 E (+4 zaagbladen)
  6. Een zeer robuuste zaagmachine die zowel te gebruiken is voor verbouwingen als voor het zagen van takken in de tuin. De machine is comfortabel in gebruik door de handgreep die in beugeldesign gemaakt is. Bovendien heb je geen gereedschap nodig om de zaagbladen te wisselen. Extra fijn om te weten: er worden 4 zaagbladen mee geleverd. 3 voor hout en 1 voor metaal.


Review

De reciprozaag wordt aanzien als een zaag geschikt voor sloopwerk en voor het grovere zaagwerk. Hij is flexibel en ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen. Ze zijn te verkrijgen met snoer of met een accu. Een nadeel is dan weer dat hij geen bochten kan maken en daardoor dus ook minder geschikt is voor het precieze en fijne zaagwerk.