Waarom ook u moet kiezen voor een futon matras

Ondanks het feit dat veel mensen mogelijks nog niet eerder hebben gehoord van een futon matras wordt ze langzaam maar zeker ook erg populair in Europa. Het mooie van een futon matras is dat ze in verschillende vormen voorkomt. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat u gebruik kunt maken van zowel een dikke als een dunne futon matras. Een dikke futon matras kan de Westerse matras vervangen terwijl een dunner exemplaar als dekbed kan worden gebruikt. Een extra interessante eigenschap van een futon matras is dat deze doorgaans altijd bestaat uit een combinatie van biologisch katoen en stof.

Interessant voor mensen met rugklachten

Bijzonder veel mensen worden elke dag geconfronteerd met rugklachten. Onderzoeken hebben aangetoond dat heel wat van deze klachten kunnen worden verminderd door te veranderen van matras. Een futon matras staat er om bekend omwille van haar stevige eigenschappen werkelijk uitstekend te zijn voor de rug. Bovendien is het ook nog eens zo dat ze over een prima ademende werking beschikt. Deze heeft als resultaat dat u altijd kunt genieten van een comfortabele en aangenaam warme nachtrust. Wist u bovendien dat een futon matras ook zeer eenvoudig te luchten valt? Ook dit is in de praktijk absoluut een interessant voordeel waar u rekening mee kunt houden bij het kopen van een futon matras.

Het verschil met een Westerse matras

Voordat u over gaat tot het kopen van een futon matras zijn er ook wel enkele extra zaken waar u aandachtig voor zult willen zijn. Het is bijvoorbeeld zo dat Nederlanders gemiddeld een flink stuk groter zijn in vergelijking met Japanners. Het spreekt dan ook bijgevolg voor zich dat futonmatrassen op de Nederlandse markt over een wat dikker karakter beschikken dan in Japan het geval is. Dat is ook nodig. Een futon matras staat er om bekend tegendruk te geven, iets wat niet het geval is bij de Westerse matrassen.

Wanneer u ervoor kiest om een Westerse matras te kopen zult u kunnen vaststellen dat de matras zich doorgaans vormt naar het lichaam. Dit betekent concreet dat ze als het ware inzakt op de zogenaamde drukpunten. Bij een futon matras is dat niet het geval. Deze matras zal dan ook tegendrukken in de holtes. Dit is meteen één van de belangrijkste redenen waarom een Japanse matras te allen tijde stevig zal blijven aanvoelen. De tegendruk zal er namelijk voor zorgen dat uw lichaam altijd op de juiste manier kan worden ondersteund.

Slapen volgens een eeuwenoude traditie

Wanneer u de futon matrassen gaat bekijken die op de markt zijn terug te vinden zult u kunnen vaststellen dat deze in principe bestaan uit drie verschillende delen. De basis waar een futon matras over beschikt wordt gevormd door een stevige kern. De hardheid waar deze kern over beschikt is niet vastgesteld en kan in de praktijk aldus sterk variëren. De kern van een futon matras wordt wel steeds afgedekt met behulp van verschillende lagen katoen. Tot slot wordt de futon ook nog eens voorzien van een fijne, zachte katoenen tijk. Dit alles gebeurt geheel volgens een productiewijze welke is gebaseerd op een eeuwenoude traditie. Met een futon matras van de Texelse Slaapfabriek wordt slapen extra comfortabel.