Handige tips voor het verbouwen van je huis

Pak het duurzaam en kosteneffectief aan bij het verbouwen van je woning. Je gaat renoveren, omdat je wilt dat je woning er dan mooier uit zal zien, comfortabeler aanvoelt en in waarde zal stijgen. Beschouw hierom je woning renovatieplan als je speciale project of businessplan die je helemaal opnieuw begint. De kunst van het renoveren van je huis is om binnen het budget te blijven en vooral om het hele traject effectief te plannen. Een effectieve planning is de sleutel tot een effectieve renovatie. Dit betekent dat je je moet richten op zowel het grote plaatje als de kleinere onderdelen.

Budgettering is een belangrijk aspect.

Omdat je je huis ook economisch wilt renoveren, is het nodig dat je een limiet stelt aan de totale uitgaven vereisten. Het is belangrijk in de gaten te houden om bij de kostenplanning te onthouden dat je je budget niet kunt over- en onderschatten zo dat je door kunt gaan met het onderzoek naar spullen die nodig zijn. Laat je verrassen door het aantal opties dat je hebt zodra je op onderzoek uitgaat. Het vinden van materialen en meubels die je leuk of geschikt vindt in die ene speciaalzaak kunnen ook ergens anders gevonden worden voor een lagere prijs.

Deuren geven een indruk van wie er woont.

Een deur is altijd de eerste indruk van je huis. Zie geen mogelijkheid om de voordeur te veranderen en is deze nog in goede staat, werk hem dan netjes bij en schilder hem in een geschikte bijpassende kleur. Een voordeur is wel je visitekaartje. Het aanpassen van deuren binnenshuis is bij een renovatie een geweldige kans om kamers die nogal donker aandoen door een juiste kleurkeuze lichter te doen overkomen. Ditzelfde geldt ook voor plafonds, kies voor onderhoudsvrije plafond platen die verkrijgbaar zijn in bijna alle gewenste kleuren. Ga je je plafond vernieuwen, neem dan niet weer datzelfde conventionele plafond wat onderhoud vereist.

Maak duurzame en onderhoudsvrije keuzes.

Dit geldt zeker voor wat al eerder genoemd is voor plafonds en daarbij ook voor kozijnen. Heb je houten of aluminium kozijn en zijn ze het aanzien niet meer waard of kuis verrot, ga dan over op kunststof kozijnen en wees verzekerd van jarenlang plezier en praktisch vrij van onderhoud. Het enige onderhoud aan kunststof kozijnen van dhk is dat je er af en toe een sopje langs zal moeten halen. Hier geldt hetzelfde als bij kunststof plafond platen, eenmaal geïnstalleerd heb je er geen omkijken meer naar.