Waarom een houten vloer plaatsen?

Houten vloeren zijn nu de meest trendy vloeren op de markt om verschillende redenen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse soorten hout, in een breed scala aan ontwerpen en daarnaast zijn ze aantrekkelijk en betaalbaar. Met een houten vloer geef je je huis een natuurlijk look en een milieuvriendelijke tint. Het wordt beschouwd als een van de beste vloersoorten, vooral voor de wat koudere gebieden.

Goed voor het milieu

Houten vloeren zijn niet alleen mooi, maar ze bieden ook nog eens veel voordelen. Zoals vermeldt, zijn houten vloeren milieuvriendelijk. De meeste houtmaterialen zijn hernieuwbaar, doordat de bomen geplant worden, nadat er een is omgehakt voor gebruikt. Ook kunnen bomen aan het einde van hun levenscyclus worden gerecycled tot een vloer of een ander product. Hardhout geeft niet alleen schoonheid en waarde aan een huis, maar het kan echt een leven lang meegaan, terwijl tapijt elke 10-15 jaar moet worden vervangen. Dit maakt hout tot een van de meest duurzame materialen. Bovendien vereist het weinig onderhoud.

Zoveel keus!

Een ander voordeel is de ruime keuze die je hebt wanneer je besloten hebt een houten vloer te laten plaatsen. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden dat er eigenlijk voor iedereen wel wat tussen zit. Doordat de vloer zolang meegaat is hout bovendien op de lange termijn goedkoper dan menige andere vloeren. Laat de vloer wel leggen door een professional.

Reiniging en veiligheid

Nog een voordeel is het gemak van reiniging. Hout is met zijn afgedichte afwerkingen en beschermende lagen meer bestand tegen vlekken dan andere soorten vloeren. Je hoeft dus minder tijd te besteden aan het schoonmaken en onderhouden van het hout. Bovendien zal hout minder vuil, stof en huisstofmijt bergen dan tapijt. Met hout creëer je dus een gezondere, veiligere leefomgeving, vooral voor gezinsleden met allergieën. Daarnaast absorbeert het geluid en het is zacht en comfortabel voor je voeten, zoals bamboehout. Dit maakt het ook veiliger voor kleine kinderen. Een val is zo gemaakt, maar op een houten vloer vallen ze redelijk zacht.

Reparaties

Bovendien kost het relatief weinig tijd om een houten vloer te repareren. Soms kan hout beschadigd raken door veel verkeer wat uiteindelijk krassen en deuken oplevert, maar door de vloer te schuren en het in de was te zetten, zal het weer zo goed als nieuw uit de verf komen. Doordat houten vloeren makkelijk te repareren zijn is het zelden nodig om een houten vloer te vervangen. Je zult dus lang plezier hebben van je nieuwe aanwinst!