De trend van bijzettafeltjes

Ineens is iedereen massaal op zoek naar bijzettafeltjes. De trend van dit moment is namelijk dat de grote salontafel wordt vervangen voor meerdere kleine bijzettafeltjes. Ideaal, doordat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen en daardoor voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Wanneer je de bijzettafeltjes goed weet te combineren kun je op eenvoudige wijze een gezellig geheel vormen. Het combineren van de tafeltjes is niet altijd even makkelijk, daarom geven wij van Loods 5 je graag het nodige advies.

Laat met elkaar matchen

Het is een ware kunst om de verschillende tafeltjes met elkaar te combineren. Een vierkante combineren met ronde varianten is bijvoorbeeld geen goede keuze omdat het er rommelig uitziet. Kies daarom vormen die goed met elkaar overeenkomen, maar vergeet ook niet dat de kleuren ook met elkaar moeten matchen. De meest populaire vorm van dit moment is rond.

Diverse materialen

De bijzettafeltjes zijn verkrijgbaar in vele soorten materialen. Je kunt dus helemaal los gaan in de combinatie. Voeg bijvoorbeeld een houten exemplaar toe aan je metalen tafeltje. Of ga voor een prachtige rotan. Vind je het lastig om te kiezen? Het voordeel van bijzettafeltjes is dat ze relatief goedkoop zijn, waardoor je ze regelmatig kunt vervangen voor een ander exemplaar. Bovendien hoef je ze niet allemaal in één keer te vervangen. Zodra je één tafeltje vervangt geef je je woonkamer al snel een totaal andere look.

Een speels effect

Zoals eerder beschreven is het belangrijk dat de vorm enigszins met elkaar overeenkomt. Maar wat je wel kunt doen is spelen met verschillende hoogtes, zodat je een speels effect krijgt. Daarbij kun je het ene tafeltje net onder het andere tafeltje schuiven, hierdoor vormt het weer meer een geheel.

Finishing touch

Tot slot kun je de bijzettafeltjes een finishing touch geven door er een vloerkleed onder te plaatsen. Wanneer je egale tafeltjes hebt gekozen kun je kiezen voor een wat uitbundiger vloerkleed in een vrolijke print kiezen. Maar natuurlijk kun je ook voor egale variant gaan die uitgevoerd is in een bijzonder materiaal. Een vloerkleed zorgt ervoor dat de tafeltjes samen een geheel vormen en het geeft de woonkamer ook veel meer body.

Andere bijzettafels

Wil je het nog creatiever aanpakken? Dan kun je natuurlijk ook opzoek gaan naar andere soorten meubelstukken die ook prima als bijzettafel kunnen fungeren. Zo zie je bijvoorbeeld steeds vaker dat een poef gebruikt wordt voor erbij. Een poef is dan misschien iets minder stevig, maar kan wel net dat beetje extra sfeer geven. Poefs zijn ook verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals leer, wol of katoen. Daarnaast kan een hip keukentrapje ook prima gebruikt worden als bijzettafeltje. En wanneer je hem echt nodig hebt kun je hem er rustig bij pakken zonder dat je je hele woonkamer hoeft te verbouwen. Ideaal toch?

Onderhoud bijzettafels

Diverse bijzettafels van uiteenlopende materialen hebben ieder hun eigen onderhoudsvoorschrift. Alleen met het juiste onderhoud kun je ervoor zorgen dat deze meubeltjes lange tijd meegaan. Wanneer je voor houten tafeltjes hebt gekozen kun je deze eenvoudig onderhouden met onderhoudsolie en een stuk keukenpapier. Een vochtig doekje kun je alleen gebruiken wanneer het tafeltje is voorzien van een beschermlaag. Op een glazen bijzettafeltje zie je natuurlijk al snel kringen, maar deze kun je gemakkelijk verwijderen met glasreiniger en keukenpapier. Tot slot kun je metalen bijzettafeltjes reinigen met zowel glasreiniger als een vochtige doek.