Tips om een lekkage in huis te voorkomen

Lekkages in huis kunnen vergaande gevolgen hebben. Wist u bijvoorbeeld dat er schimmelvorming op uw muren kan ontstaan, als de lekkage niet tijdig verholpen wordt? Het is slechts een voorbeeld van mogelijke waterschade bij een lekkage. Wij spraken voor het schrijven van dit artikel met een specialist in het verhelpen van een lekkage in Delft. Deze specialist waarschuwt mensen dat een lekkage vaak al snel ontstaan is!

Denk bijvoorbeeld aan leidingen die door mensen zelf worden aangelegd. Wanneer er speling tussen de verschillende leidingstukken ontstaat, kan dit voor een vervelende lekkage zorgen. Een van de tips die deze loodgieter mensen dan ook geeft, is dat loodgietersklussen door een loodgieter uitgevoerd moeten worden.

Zorg voor onderhoud aan loodgieterselementen

Naast het feit dat de loodgieter mensen aanraadt om loodgietersklussen aan loodgieters over te laten, is ook regelmatig onderhoud essentieel. Denk hierbij aan het controleren van leidingen op lekkages, het onderhouden van de verschillende sanitaire voorzieningen en kranen in huis, enzovoorts. Het kan voorkomen dat er rubberen ringetjes knappen, waardoor de leidingen niet meer goed op elkaar aansluiten. Als gevolg hiervan ontstaat een lekkage, die vaak pas merkbaar is als de waterschade al is ontstaan.

Probeer een lekkage zo snel mogelijk te verhelpen

Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met een lekkage in huis, dan is het belangrijk om tijdig voor een oplossing te zorgen. Probeer de lekkage in eerste instantie zelf (tijdelijk) op te lossen. Dit doet u door een rubberen ringetje om de lekkende leiding te schuiven, door het gelekte water op te vangen met een teil of emmer, enzovoorts. Lost dit het probleem niet op? Kies in dat geval voor de hulp van een loodgieter! Veel loodgieters bieden een spoedservice aan. Deze spoedservice staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor mensen klaar om lekkages op te lossen. Zo minimaliseert u de kans op een ernstige waterschade in huis!