Sleutel kwijt, wat nu?

Het is iedereen wel eens overkomen, je sleutels kwijt. Na eerst je hele huis, werkplaats of tas over hoop te gooien, vind je ze meestal terug op het meest voorspelbare plekje waar je nog niet hebt gekeken, je jaszak bijvoorbeeld. Maar wat als je ze deze keer nou echt kwijt bent? Wat als je ze deze keer toch echt bent verloren? In dit blog komen een aantal tips naar voren wat je in deze gevallen allemaal kan doen om het goed te maken. Hopelijk heb jij dit probleem dankzij deze blog binnen no time verholpen.

Kijk op alle plekken waar je bent geweest

Hartstikke logisch natuurlijk, maar voer dit ook daadwerkelijk goed uit. Vraag overal waar je bent geweest even of er misschien wat sleutels zijn gevonden, vaak worden sleutels namelijk afgegeven bij de receptie. Kijk ook goed op de plekken waar je hebt gezeten, misschien dat je je sleutels op een tafel achter hebt gelaten. Het allerbelangrijkste is uiteraard om jezelf te controleren. Kijk in elke jaszak, broekzak, zakken in je trui en ga alles waar je hem hebt kunnen laten af. Wie weet heb je de sleutels onopgemerkt op een plek gestopt waar je hem normaal nooit zou zetten.

Nog steeds niet gevonden, wat nu?

Het allerbelangrijkste nu is dat je de reservesleutels te pakken krijgt. Misschien hebben je buren, vrienden of familie wel een reservesleutel van je huis waardoor jij gewoon weer je huis binnen kan. Mochten deze er echter geen hebben of mochten ze niet bereikbaar zijn, is het verstandig om een slotenmaker te bellen. Hoe gek het ook klinkt, slotenmakers zijn experts op het gebied van inbreken. Zij kunnen namelijk razendsnel jouw slot open krijgen waardoor jij weer naar binnen kunt. Vaak heb je ook nog reservesleutels binnen in je huis liggen dus kan je voorlopig weer even op en neer. In de aankomende dagen kan je kijken of je de sleutels nog kan vinden. Mocht je ze echter in de aankomende dagen niet meer kunnen vinden, moet je voor jezelf overwegen of het verstandig is om je slot te gaan vervangen. Je sleutels kunnen namelijk zomaar door de verkeerde persoon zijn gevonden en in dit geval loop je een risico dat er bij je ingebroken kan worden. Daarom is het in dit geval verstandig om een nieuwe cilinder te plaatsen zodat je met een schone lei kan beginnen en je oude sleutel niet meer werkt op je nieuwe slot. Tegenwoordig kan dat ook nog is voor een redelijke prijs en je kan een inbraak beter voor zijn dan achteraf te lopen mopperen op jezelf dat je de sloten niet hebt vervangen. Hopelijk heb je wat aan dit blog en weet jij voortaan welke stappen je moet ondernemen wanneer je sleutels zoek zijn geraakt. Het beste is echter te voorkomen dat je ze kwijtraakt door ze altijd op een vaste plek te laten.