Wat moet ik met mijn afval doen?

Eens in de zoveel tijd is het nodig om je huis of tuin te verbouwen of op te ruimen. Natuurlijk moet je dit zorgvuldig en puntsgewijs aanpakken. Maar waar moet je al je afval laten? Je wilt namelijk niet met alle rotzooi achteraf zitten, het is veel gemakkelijker als je alles in een keer weg kan doen. Een simpele oplossing hiervoor is een container huren. In dit blog zal worden uitgelegd welke soorten containers er zijn en wat je allemaal in deze containers kwijt kan.

Container 1: bouw en sloopafval container

Mocht je nou bezig zijn met het slopen of verbouwen van je huis, is deze container hier de perfecte oplossing voor. In deze container kan je namelijk alles kwijt gerelateerd aan het bouwen of slopen van je huis. Zo kan je steenachtig materiaal, grofvuil, gipsplaten, gasbeton, papier, karton, sloophout, afvalhout en allerlei soorten metalen in deze container kwijt. Daarnaast kan je er ook zand in kwijt, maar kan dit maar tot een maximum van 5%. Dus mocht je nou alles op een gemakkelijke manier kwijt willen tijdens het bouwen of slopen van je huis, huur dan deze goedkope container. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat je er allemaal niet in kwijt kunt. Ook hier zijn verschillende dingen die belangrijk zijn om te weten. Zo mag je er geen asbesthoudend of asbestgelijkend materiaal in kwijt maar ook bedrijfsafval, gevaarlijk of chemisch afval, dakleer, accu’s, grond, matrassen, autobanden, technisch rubber, zakken huisvuil of asfalt in kwijt. Als je deze dingen er wel in zou doen krijg je een boete bovenop de prijs.

Container 2: houtafval container

Als je jouw tuin gaat verbouwen, blijf je vaak met allerlei soorten hout zitten. Dit hout wil je natuurlijk zo snel mogelijk weg hebben. Dit is ook makkelijk op te lossen door middel van een container te huren. In deze container kun je verschillende dingen kwijt zoals hardboard, zachtboard, spaanplaat, vezelplaat, houten meubels, geschilderd hout, kozijnen, deuren en sloophout. Daarnaast is het allerbelangrijkste hier echter wel dat je ook hout met spijkers of scharnieren erin kwijt kan, waardoor je bijvoorbeeld ook je hele schutting erin kwijt wanneer je een nieuwe schutting nodig hebt. In dit geval hoef je niet eerst alle schroeven eruit te halen en er aparte planken van maken, maar kan je het gewoon in de container doen en het is opgelost. Ook hier zijn echter weer een aantal dingen die je er niet in kwijt kan zoals verbrand hout, verrot hout, geïmpregneerd hout, hout met aanhechtingen van niet-hout producten, zoals een bekleed meubelstuk, groenafval, boomstammen, papier, plastic, glas, textiel en uiteraard mag hier ook geen gevaarlijk afval in terecht. Dit is alles wat je kwijt kan in een container, hopelijk heb je er wat aan en veel succes met de verbouwing.