Mooie designvloeren voor je woning

Wanneer er gekeken wordt naar mooie designvloeren wordt er vaak de keuze gemaakt uit woonbeton en een beton designvloer. Deze beide vloeren zijn uitermate geschikt om te gebruiken in je woning om op te leven. Door de praktische eigenschappen, eigentijdse strakke en natuurlijke uitstraling kunnen ze gebruik worden in iedere leefruimte. Of je nu op zoek bent naar een designvloer voor in je woning, kantoor, winkel of enkel in een sanitaire ruimte of woonkamer dan is een mooie designvloer de perfecte afwerking voor je woning.

Of je nu op zoek bent naar een designvloer voor in je woning, kantoor, winkel of enkel in een sanitaire ruimte of woonkamer dan is een mooie designvloer de perfecte afwerking.

Verschillen en eigenschappen

Buiten de benaming om is er eigenlijk geen verschil tussen een beton designvloer en een woonbeton vloer. Er worden diverse namen gebruikt enkel vanwege de reden dat de vloeren worden aangeboden voor verschillende doelgroepen waar de vloeren aan geleverd worden. Architecten maken vaak gebruik van een strakke design betonvloer. Terwijl de gebruiken van de vloeren vaak op zoek zijn naar een designvloer waar gemakkelijk op geleefd en gewoond kan worden. Een designvloer van beton heeft dan ook een aantal voordelen waardoor ze gemakkelijk in iedere leefruimte toegepast kunnen worden. Doordat de vloer naadloos en strak is heeft deze weinig onderhouden en is eenvoudig te reinigen. Maar is daarnaast ook slijtvast, krasvast en uitermate geschikt in combinatie met een vloerverwarming.

Reinigen van de vloer

Zoals gezegd is het reinigen en het onderhoud van een designvloer gemakkelijk doordat deze strak en naadloos is. Daarnaast zijn de vloeren watervast, sterk, geluiddempend en antistatisch. Hierdoor is er bijna geen enkele andere vloer zo onderhoudsvriendelijk. Ook verdragen deze vloeren bijna alle in de handel gebruikelijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Je kunt de vloer dan ook gemakkelijk reinigen met een dweil en wat water. Wanneer de vloer geïmpregneerd wordt met een speciale laag is deze ook bestand tegen het indringen van vet, olie, vloeistoffen, vuil en chemische stoffen.