Tuijps de badkamerspecialist van Noord-Holland

Of je nu een romantische, moderne of klassieke badkamer wilt. Het maakt niet uit, want de mogelijkheden voor een badkamer zijn eindeloos. Wij van Tuijps zijn de badkamerspecialist van Noord-Holland en houden vooral jouw wensen voor ogen bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer. Heb je bijvoorbeeld jonge kinderen? Dan houden we rekening met kindvriendelijke oplossingen in het ontwerp. Maken er doorgaans meerdere personen tegelijk gebruik van de badkamer? Dan zou een dubbele wastafel zeker geen overbodige luxe zijn. In deze blog lees je over onze meest recente projecten.

Luxe badkamer met wauw factor

Een recent project was in opdracht van het luxe bed & breakfast de Hoeve Chapeau in Katwoude. De oude douchecabine mocht veranderd worden in een zeer luxe badkamer met een wauw factor. Maar allereerst moest de oude douchecabine worden verwijderd.

Bij het verwijderen van de oude douchecabine hebben we de Hoeve Chapeau geadviseerd om de wanden te voorzien van gipsplaten. In de toekomst zal een eventuele badkamerverbouwing soepeler en sneller verlopen. De wandtegels zijn verlijmd met de gipsplaten. Wanneer in de toekomst de wandtegels eraf gebikt worden zal de gipsplaat stuk worden getrokken in plaats van de wand zelf. In een vervolg verbouwing is het dan alleen een kwestie van wandtegels afbikken en nieuwe gidsplaten tegen de wanden plaatsen. Dit scheelt een hoop tijd, doordat de wanden niet meer opnieuw gestuct en gedroogd hoeven te worden. In het geval van de Hoeve Chapeau is dit natuurlijk ideaal omdat zij zo snel mogelijk hun kamer weer willen verhuren.

Verder is het plafond verlaagd en voorzien van een plafond unit met aan weerszijde 1 draadloos bedienbare led spots. Daarnaast is er aan de zijkant van de douchecabine een glijstang geplaatst met een geïntegreerde waterinlaat. Hierdoor is een doucheslang naar de thermostaat niet meer nodig. De grote plafond unit is strak in het verlaagde plafond ingebouwd. Hierdoor wordt er tijdens het douchen een heerlijk grote warme comfortabele beleving gecreëerd. Tot slot is de vloer betegeld met keramische houtlook tegels die voorzien is van een minimalistische douche afvoer. Hierdoor heeft de douche wat ons betreft echt de wauw factor gekregen. In totaal heeft de verbouwing 10 dagen geduurd.

Oude douchecabine

Nieuwe douchecabine

Badkamer en toilet renovatie

In Amsterdam-Duivendrecht hebben wij een complete badkamer en toilet mogen renoveren. Het doel was om de smalle badkamer zo ruim mogelijk te houden. Allereerst hebben we al het oude sanitair en tegelwerk netjes verwijderd, daarna konden we beginnen met het opnieuw stucen van de wanden. Vervolgens hebben we het plafond verlaagd. Een origineel plafond in de badkamer heeft vaak te lijden onder vocht met schimmelplekken als gevolg. Met een verlaagd plafond in de badkamer konden we gemakkelijker isolatie aanbrengen. Daarnaast konden we mooie spotjes in het plafond verwerken. Verder geeft een verlaagd plafond meer ruimte, maar ook draagt het bij aan een beter isolatie tegen toch en kou.

Om de smalle badkamer zo ruim mogelijk te houden hebben we hierin rekening gehouden met de meubels. Het badmeubel is niet al te diep, zodat een ruime binnenloop in de badkamer behouden blijft. Verder is het toilet voorzien van een wandcloset en nieuwe leidingwerk. Het leidingwerk hebben we netjes in de wanden gefreesd. In totaal heeft de verbouwing 12 dagen geduurd.

Badkamer laten renoveren?

Ben je enthousiast geworden over onze badkamer renovatie? Stap dan gerust eens onze showroom binnen en bespreek de mogelijkheden voor je eigen badkamer.