Een goedkope inboedelverzekering afsluiten

Er zijn zo van die dingen waar mensen eigenlijk altijd het liefst van allemaal zoveel mogelijk op willen proberen te besparen. Eén van deze dingen zijn verzekeringen. Dat is eigenlijk ook best logisch. In de praktijk is het immers zo dat we eigenlijk een bepaalde verzekering afsluiten in de hoop om ze nooit te moeten gebruiken. Dat lijkt misschien vreemd, maar het is wel zo. Neem nu bijvoorbeeld de inboedelverzekering. Wanneer je aanspraak moet maken op deze verzekering betekent dat wellicht dat er sprake is geweest van een brand of een inbraak... niet meteen erg fijne situaties natuurlijk. Toch is het afsluiten van een goedkope inboedelverzekering in de praktijk lang niet altijd de beste keuze, integendeel. Waarom dat precies zo is en waar je nu echt allemaal rekening mee moet houden ontdek je hieronder!

Waarom een goedkope inboedelverzekering afsluiten?

Er zijn ongelofelijk veel verschillende zaken waar je op kan besparen met betrekking tot je woning. De inboedelverzekering is één van deze zaken. Je dient je echter de vraag te stellen of besparen op deze verzekering nu wel echt interessant is. Schade aan je inboedel kan op heel wat verschillende manieren ontstaan. We staan er vaak niet zozeer bij stil, maar een eenvoudige inbraak of diefstal kan je reeds met een gigantische kost opzadelen. Dan hebben we het bovendien nog niet gehad over een brand of waterschade. Al deze verschillende schadegevallen kunnen als gevolg hebben dat je stevig in je financiële reserves moet gaan graven... tenzij je natuurlijk over een goede inboedelverzekering beschikt.

Ondanks het feit dat een zo uitgebreid mogelijke inboedelverzekering dus zeer belangrijk is moet het tegelijkertijd ook gezegd dat veel mensen reeds een behoorlijke som geld dienen te investeren in de aankoop van hun woning. Bovendien worden ze ook nog eens geconfronteerd met stevige periodieke lasten voor de hypotheek die ze hebben afgesloten. Daarenboven dan ook nog eens een dure inboedelverzekering moeten betalen is teveel van het goede. Door de polisvoorwaarden en dus vooral de dekkingen zo beperkt mogelijk te houden zal je kunnen vaststellen dat een goedkope inboedelverzekering voor jou wellicht de beste keuze zal zijn.

Wat maakt een goedkope inboedelverzekering afsluiten zo moeilijk?

Voor veel mensen kan het afsluiten van een goedkope inboedelverzekering dus absoluut de beste keuze zijn. Dit gezegd hebbende is het in de praktijk wel zo dat het afsluiten van een echt voordelige inboedelverzekering best een lastige klus kan zijn. Dat is vooral het gevolg van het feit dat mensen niet alleen willen besparen op de premie van hun inboedelverzekering, tegelijkertijd willen ze toch nog altijd kunnen rekenen op de best mogelijke dekkingen. Deze combinatie is in de praktijk toch echt vrij lastig realiseerbaar met alle gevolgen van dien.

3 interessante extra tips om te besparen op je inboedelverzekering

Alle hierboven aangegeven informatie heeft duidelijk gemaakt dat het in de praktijk lang niet altijd even eenvoudig mogelijk is om een goedkope inboedelverzekering af te sluiten. Sterker nog, eigenlijk is het tegendeel waar. Ook wanneer je niet direct aanspraak kan maken op de scherpst geprijsde inboedelverzekering op de markt zal je evenwel kunnen vaststellen dat er toch een niet onaanzienlijk aantal mogelijkheden bestaan om de kostprijs van deze verzekering te kunnen drukken. Ben jij ook benieuwd welke mogelijkheden dat dan precies zijn? We vertellen je ze graag door middel van het hieronder terug te vinden overzicht.

  1. ergelijk alle inboedelverzekeringen op de markt

Allereerst is het zo dat niet elke inboedelverzekering over dezelfde dekkingen beschikt. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat er niet één, maar wel twee verschillende soorten inboedelverzekeringen bestaan. We maken op dit vlak een onderscheid tussen:

  • De standaard inboedelverzekering (de allrisk)
  • De extra uitgebreide inboedelverzekering;

Voor de standaard inboedelverzekering geldt dat ze alle basisdekkingen bevat. Alleen met de extra uitgebreide dekking ben je echter zo optimaal mogelijk verzekerd tegen alle schade. Dat is natuurlijk het interessantst, maar daar is de premie dan ook naar. Een goedkope inboedelverzekering afsluiten betekent in de praktijk dan ook in het merendeel van de gevallen dat je gaat kiezen voor de allrisk inboedelverzekering. De extra uitgebreide dekking kost toch al snel een behoorlijk stuk meer dan de andere optie waarover je beschikt.

  1. Heb je extra dekkingen nodig of niet?

Buiten de standaard dekkingen die er door de inboedelverzekering worden aangeboden zijn er nog twee extra opties die je kan laten toevoegen. In eerste instantie is er de dekking die zorgt voor het verzekeren van de inboedel die zich buiten je huis bevindt. Dat is handig, want veel mensen nemen tegenwoordig overal bijvoorbeeld hun smartphone, tablet en / of laptop mee naartoe. Deze extra dekking kan handig zijn, maar brengt wel extra kosten met zich mee. Het afsluiten van de goedkoopste inboedelverzekering wordt zo een stuk lastiger gemaakt.

Een andere extra dekking heeft dan weer betrekking tot het speciaal laten verzekeren van zaken zoals bijvoorbeeld kunst en antiek. Deze stukken vallen dan wel standaard onder de normale dekking van de inboedelverzekering, maar worden op die manier niet verzekerd tegen hun actuele dagwaarde. Het afsluiten van een aanvullende dekking kan dan ook zeker en vast een behoorlijk stuk interessanter zijn. Let wel, ook voor dergelijke extra dekkingen geldt dat ze het een stuk lastiger maken om nog te kunnen spreken van een echt goedkope verzekering voor de inboedel waarover je beschikt.

  1. Kan je aanspraak maken op een kwantumkorting?

Tot slot, zou je op een relatief eenvoudige manier een goedkope inboedelverzekering willen kunnen afsluiten? Dan kan het ook altijd de moeite waard zijn om na te gaan of je geen aanspraak kan maken op een zogenaamde kwantumkorting. Een dergelijke korting kan je verkrijgen op het ogenblik dat je meerdere verzekeringen bij één en dezelfde verzekeraar hebt afgesloten. Die kan bijvoorbeeld de combinatie zijn van een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Ben je dus met andere woorden eigenaar van vastgoed en zou je sowieso graag allebei deze verzekeringen willen afsluiten? Dan is het steeds een goed idee om te overwegen om deze samen (als bundel) af te sluiten bij één en dezelfde verzekeraar. Zo kan je zeker de premie van jouw inboedelverzekering nog wat extra drukken en.

Diks verzekeringen maakt verzekeren overzichtelijk en snel!