Gietvloer in het hele huis

Denk je er aan om een gietvloer in het hele huis te laten plaatsen? In veel gevallen is dit een uitstekende keuze! Niet alleen is de gietvloer steeds populairder aan het worden voor bedrijfsruimtes, ook zie je steeds vaker terugkomen in woningen. En naast dat gietvloeren er heel erg strak, hip en tijdloos uitzien, brengt het hebben van een gietvloer ook veel voordelen met zich mee ten opzichte van andere vloeren als parket, laminaat of plavuizen. Wist je bijvoorbeeld dat een gietvloer uiteindelijk helemaal niet duurder hoeft te zijn dan een echte houten parket vloer?

Voordelen van een gietvloer

Het grootste voordeel van een gietvloer is dat het naadloos in elkaar over loopt. Dit zorgt er dan ook voor dat het onderhoud aan de vloer erg gemakkelijk is. Stofzuigen of dweilen wordt kinderspel doordat je niet met naden zit, die je bij bijvoorbeeld een houten vloer wel hebt. Dit maakt een gietvloer daardoor dan ook een goede keuze. Omdat de vloer vanwege zijn naadloze karakter helemaal waterdicht is, is het ook een ideale vloer voor in vochtige ruimtes in je woning, zoals de keuken en de badkamer. Ook heeft een gietvloer een isolerend karakter. De vloer is ideaal te combineren met vloerverwarming, en door zijn geluidsdempende effect is het ook de meest geschikte vloer voor de kinderkamer. In de aanschaf zal de gietvloer wellicht duurder zijn dan een tegel- of houten vloer, maar wanneer je gaat kijken naar de levensduur is het in veel gevallen helemaal niet duurder. Dit komt doordat een gietvloer aanzienlijk langer mee gaat dan zijn concurrenten. Ook heeft een gietvloer maar minimaal onderhoud nodig. Mocht er ooit een beschadiging optreden, dan is het makkelijk lokaal te herstellen door een specialist. Daarnaast geeft een gietvloer ook een uitzonderlijke toevoeging aan een strak interieur. Doordat je kunt kiezen uit duizenden kleuren en patronen, sluit een gietvloer in enorm veel woningen perfect aan. Zo krijg je dan ook de mogelijkheid om de vloer exact naar jouw wensen en behoefte te laten plaatsen!

Mooie bestrating

Bestrating blijft enorm belangrijk voor de tuin. Je wilt immers wel mooie tegels of stenen hebben die goed aansluiten bij zowel de laatste tuintrends als jouw persoonlijke voorkeur. Om deze reden is het altijd goed om te kijken of je eens in de zoveel jaar de tegels kunt vervangen. Hierdoor creëer je een geheel nieuwe uitstraling en wordt alles weer geëgaliseerd. Dit is natuurlijk wel belangrijk, want hierdoor oogt de tuin een stuk professioneler. Je wilt immers niet dat de stenen schots en scheef staan. Mocht je net nieuwe stenen hebben, maar staat wel alles schots en scheef? Dan is het aan te raden om een hovenier in te schakelen. Als je besluit om een hovenier in te schakelen weet je zeker dat alles goed wordt geëgaliseerd zonder dat je nieuwe stenen hoeft te kopen.

Een perfect interieur met een gietvloer

De vloer is een belangrijk onderdeel van het interieur van de woning. Wanneer je een gietvloer laat plaatsen zal dit dan ook erg veel effect hebben op de uitstraling van de woning. In de meeste gevallen zal een gietvloer zorgen voor een luxe en strakke uitstraling. Echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Doordat je de gietvloer naar je eigen wensen kan laten maken, kun je gebruik maken van verschillende technieken. Hierdoor is het mogelijk om de vloer een authentiekere uitstraling mee te geven. Dit zal dan ook perfect passen in een iets ouder en minder strak interieur! Ben je enthausiast geworden en wil je meer informatie? Kijk dan eens op de site van Van Holandse Bodem.