Zorg voor sfeer in de tuin

Het is tegenwoordig vaak zo dat personen, die een hele dag hard gewerkt hebben, bij thuiskomst niet meer graag in een tuin werken. Ze willen genieten en uitrusten in hun tuin. Daarvoor hebben ze vooraf hun tuin helemaal laten inrichten, of hebben dat zelf gedaan, zodat hij vrij van onderhoud is. Velen die niet graag in de tuin werken hebben weinig bloemen en gras. Er worden veel tegels gebruikt, maar wat vooral bij de inrichting niet mag ontbreken is een overdekt loungegedeelte. Daarin worden de loungebanken en stoelen geplaatst met heerlijke zachte kussens. Tijdens de zomermaanden kunnen ze heerlijk onder de overkapping van het loungegedeelte relaxen. Wanneer er een behoorlijk grote tuin is, kun je onder de overkapping een keukentje plaatsen met een koelkastje. Je hebt dan alles bij de hand en kun je met vrienden en kennissen daar heerlijk verblijven tijdens de zomeravonden.

Outlet vuurtafel

Wanneer het ’s avonds wat kouder wordt, wil je toch graag gezellig buiten blijven zitten. Dat is mogelijk wanneer je onder het overdekte loungegedeelte een verwarming hebt. Je zou daarbij een vuurkorf kunnen plaatsen. Het nadeel van een vuurkorf is dat alleen die persoon, die voor de korf zit, er warmt van heeft. Het is ook niet zo gezellig, omdat je het vuur niet ziet. Het is veel fijner om gebruik te maken van een vuurtafel. Een vuurtafel zorgt voor een warme en gezellige sfeer. Je neemt bij een vuurtafel plaats rondom de tafel met een vuurtje in het middel van de tafel, zodat je allemaal kunt genieten van de warmte en de gezellige sfeer. Je kunt dan, ook al wordt het wat frisser buiten, toch lekker onder de overkapping blijven zitten en genieten van een hapje en een glas wijn. Wanneer je er alle onderdelen bij aanschaft, kun je tijdens het gezellige samenzijn op het vuur van de vuurtafel gezellig barbecueën.

De vuurtafel

Je kunt een vuurtafel kant en klaar kopen, maar het is ook mogelijk om zelf er een te maken. Daarvoor hoef je niet handig te zijn. Je moet zorgen voor goede bouwtekeningen, omdat hij natuurlijk wel veilig moet zijn. Het is eenvoudiger om er een kant en klaar aan te schaffen. Wanneer hij eenmaal is geplaatst, kun je er jarenlang plezier van hebben. Er zijn veel verschillende modellen. Je kunt een outlet vuurhaard nemen die precies in het overdekte loungegedeelte past. Je kunt er ook een aanschaffen die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Dan kun je hem soms voor in de tuin plaatsen of zelfs mee naar de buren nemen. Een vuurhaard werkt op gas en daarom is hij ook vrij gemakkelijk overal mee naar toe te nemen. Zorg ervoor dat je hem op een plaats zet, waarbij hij vanuit de woonkamer zichtbaar is. Het zal een verrijking voor je tuin zijn.

Veiligheid

Gebruik voor de aansluitingen de juiste koppelingen. Er mag geen gas ontsnappen tijdens het gebruik van de vuurtafel. Ook de slangen moet je regelmatig controleren. Wanneer het seizoen begint, is het belangrijk om te kijken of er scheurtjes in de slangen aanwezig zijn. Bij beschadigingen moet je deze vervangen.

Bron: Woningvoordeel.nl