Wat kun je doen als je bent buitengesloten?

Een buitensluiting kan bijzonder vervelend zijn! Stelt u zich eens voor, dat u op een koude winteravond uw woning niet meer binnen kunt komen. Gelukkig hebben veel woningbezitters een reservesleutel bij buren of kennissen liggen, zodat zij altijd naar binnen kunnen bij een buitensluiting. Heeft u geen reservesleutel? In dat geval zal het lastiger worden om de buitensluiting op te lossen. In dit artikel vertellen we, in samenwerking met een slotenservice uit Apeldoorn, meer over hetgeen u bij een buitensluiting dient te doen. Bovenal is het belangrijk om schade aan de cilinder van het slot te voorkomen. Deze schade is lang niet altijd te herstellen!

Een buitensluiting zelf proberen op te lossen

Er zijn mogelijkheden om zelf voor een oplossing te zorgen bij een buitensluiting. Zo kunt u deur open proberen te flipperen, als u deze enkel achter u dichtgetrokken heeft. Als u het slot ook daadwerkelijk omgedraaid heeft met een sleutel, is flipperen geen oplossing voor uw buitensluiting. Ook kan de buitensluiting veroorzaakt zijn door het afbreken van de sleutel. Zorg er in dat geval voor dat u de cilinder van voldoende olie voorziet, om de afgebroken sleutel losser te maken. Deze kunt u vervolgens met een pincet of een nijptang uit het slot proberen te trekken. Wees hierbij erg voorzichtig en steek de pincet of nijptang nooit in de cilinder.

Hulp van een slotenmaker inschakelen bij een buitensluiting

Naast de mogelijkheid om een buitensluiting zelf op te lossen door de deur open te flipperen, kunt u ook voor de hulp van een slotenmaker kiezen. Een slotenmaker beschikt doorgaans over verschillende hulpmiddelen, die het relatief eenvoudig maken om de deur zonder schade te openen. Veel van deze slotenmakers bieden daarbij een spoedservice aan. De spoedservice is niet alleen tijdens kantoortijden te bereiken, maar ook daarbuiten! Ideaal, wanneer u zich op de late avond heeft buitengesloten.