De voordelen van een gietvloer in huis

Bij het kiezen van een nieuwe vloer in jouw huis, heb je de keuze uit verschillende soorten vloeren. Elke vloer heeft zijn eigen kenmerk en prijskaartje, dus het is aan te raden om goed na te denken over welke vloersoort jij kiest. Een vloer die enorm aan populariteit aan het winnen is, is de gietvloer. Een gietvloer komt in steeds meer huishoudens voor, en dat is wat ons betreft niet voor niets. Naast de tegelvloer en de laminaatvloer is de gietvloer een vloer die de komende jaren bij steeds meer huishoudens terug te vinden zal zijn. Wij zetten de grootste voordelen van een gietvloer voor je op een rij.

Sterke vloer

Een gietvloer heeft als kenmerk dat het een enorm sterke vloer is. Deze vloersoort bestaat uit verschillende lagen die letterlijk over elkaar heen gegoten worden. Deze lagen moeten apart van elkaar helemaal uitharden, waardoor er een ijzersterke vloer komt te liggen. Een goed gelegde gietvloer gaat tot wel 30 jaar mee.

Onderhoudsvriendelijk

Niet alleen is een gietvloer erg sterk, de vloer is ook erg gemakkelijk te onderhouden. Een gietvloer is helemaal glad en heeft daarom geen naden of randen. Dit zorgt ervoor dat vuil, stof en andere dingen geen kans krijgen om zich te hechten aan de vloer. Een stofzuiger en een dweil zorgen er al voor dat de vloer weer brandschoon is. Er is ook speciaal schoonmaakmiddel beschikbaar voor gietvloeren, maar de specialist die jouw gietvloer heeft aangelegd kan je daar meer over vertellen.

Waterdicht

Niet alleen in de woonkamer past deze vloer erg goed, ook op andere plekken in het huis zou de gietvloer niet misstaan. Denk daarbij ook aan de badkamer. Een gietvloer is namelijk te voorzien van een speciale coating waardoor de vloer waterdicht wordt. Op die manier past een gietvloer bijvoorbeeld ook goed in een badkamer, en zelfs in de doucheruimte.