1. Wat te doen bij ongedierte in uw huis?

Wanneer u te maken heeft met ongedierte in huis, is het belangrijk om tijdig voor een oplossing te worden. Ongedierte kan voor een ernstige schade aan uw woning zorgen! Dit is echter niet het enige risico van ongedierte in huis. Denk bijvoorbeeld ook aan de gezondheidsrisico’s die het ongedierte met zich meebrengt. Ongedierte als muizen en ratten kunnen bacteriën met zich meedragen, die zij tijdens hun tocht door uw woning achterlaten. Wanneer uw huisdieren of kinderen met deze bacteriën in aanmerking komen, kunnen zij hier ziek van worden. Reden genoeg om ongedierte in een vroeg stadium te laten bestrijden.

Zelf ongedierte bestrijden binnen uw woning

Het blijkt vaak een hele uitdaging te zijn om ongedierte zelf te bestrijden. Tegen de meeste ongediertesoorten worden chemische bestrijdingssprays en lokdoosjes aangeboden in winkels. Deze middelen zijn echter bepaald niet efficiënt in veel gevallen. Daarbij zitten er diverse risico’s aan deze bestrijdingsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan de schade die u hiermee aanricht aan het milieu. Ook zijn meubels niet altijd bestand tegen de stoffen die aan deze middelen zijn toegevoegd. Gelukkig is er een passend alternatief voor het zelf bestrijden van ongedierte, namelijk: een professionele ongediertebestrijding.

Professionele hulp inschakelen

Door voor professionele hulp te kiezen bij het bestrijden van ongedierte, is de kans op een effectieve aanpak veel groter. Ongediertebestrijders maken bijvoorbeeld gebruik van hitte en kou om ongedierte tegen te gaan. Hitte en kou tasten uw meubels in geen geval aan. Daarbij is dit een veel milieuvriendelijkere oplossing, dan het gebruik van chemische sprays. Ook het gebruik van diverse vallen kan helpen om ongedierte uit uw woning te bestrijden, zonder dat dit uw gezin of huisdieren in gevaar brengt.

Tip: laat uw woning eens in de zoveel tijd preventief controleren op de aanwezigheid van ongedierte. Vaak is er meer ongedierte actief, dan u op voorhand verwacht!