Tips om een hypotheek af te sluiten

Bij een nieuw huis hoort een nieuwe hypotheek. Een hypotheek afsluiten is echter niet heel eenvoudig. Er zijn veel verschillende verstrekkers, die jou ook allemaal iets anders kunnen bieden. Daarbij zijn er ook factoren van jouw eigen huishouden van toepassing voordat je de hypotheek daadwerkelijk af kunt sluiten. Je kunt je daarom al gauw af gaan vragen hoe je ervoor kunt zorgen dat je de goede keuze maakt. Aan de hand van onderstaande tips vind jij de beste hypotheek. Lees daarom snel verder en ga goed voorbereid aan de slag met het rondkrijgen van de financieringen.

Een hypotheek afsluiten op basis van voorwaarden

Als je een hypotheek af wilt sluiten is het al snel verleidelijk om naar de laagste rentes te kijken. Ondanks dat je een lage rente hebt, zitten er wel extra voorwaarden aan verbonden die ervoor zorgen dat deze hypotheek niet bij je gaat passen. Daarbij bespaar je jezelf hier lang niet altijd geld mee. Zorg er daarom voor dat je de voorwaarden goed doorneemt en daarbij ook de verschillende verstrekkers met elkaar gaat vergelijken. Zo zie je in een oogopslag waar je het beste uit bent en ook in de toekomst profijt hebt van jouw keuze.

De mogelijkheden bekijken

Daarbij kan het soms zijn dat jouw droomhuis niet binnen handbereik is. Door een hypotheek af te sluiten kun je er soms toch voor zorgen om een financiering rond te krijgen. Zo bestaat er bijvoorbeeld een starterslening, waardoor jouw eerste huis naar wens gemaakt kan worden. Ook een overbruggingskrediet is in veel gevallen mogelijk om een nieuwe woning aan te schaffen. Je moet daarbij wel altijd kiezen voor zekerheid. Een variabele hypotheekrente kan jou bijvoorbeeld veel nare verrassingen bezorgen, doordat de maandlasten ook hoger kunnen worden. Met rentevast ben je vaak beter uit.

Laat je adviseren

Een hypotheek afsluiten betekent ook dat je jouw geld verstandig in moet zetten. Soms kan het goed zijn om wat extra eigen vermogen in het huis te stoppen, waardoor jouw hypotheek lager is. Je betaalt hierdoor ook minder rente, wat uiteindelijk weer tot een besparing kan leiden. Echter moet je er nooit te veel geld in stoppen, omdat je een financiële buffer moet hebben voor onverwachte uitgaven. Laat je daarbij altijd adviseren over de aflosvormen en bespreek de situatie altijd met een adviseur. Zo voorkom je dat de hypotheek die je af wilt sluiten niet bij jouw huishouden gaat passen.

hypotheek