Planten in huis: Verschillende toepassingsmogelijkheden

Je ziet het tegenwoordig steeds meer: planten in huis. Wanneer iemand vraagt wat er nog toegevoegd kan worden aan het interieur, wordt dit ook vaak als tip gegeven. Dit is niet zo vreemd. Planten geven namelijk meer sfeer aan de woning. Daarnaast kan een plant een lege hoek eenvoudig opvullen, waardoor je voor een klein bedrag jouw interieur compleet maakt. Echter is lang niet iedere plant hetzelfde en kunnen ze ook niet zomaar ergens neergezet worden. Maar waar let je dan eigenlijk op bij het kopen van een nieuwe plant voor in huis? Je ontdekt het hier.

Kies voor een Plant rebelz stekkie box

Dit is een super leuk nieuw concept. Met een stekkie Box ontvang je elke maand een box met vier stekjes. Het is dus nog een verrassing wat je krijgt, maar het zijn hele leuke en speciale plantjes, die je nog zelf groot moet laten groeien, dus een erg leuk project. Het handige is dat ze gewoon door de brievenbus passen, dus je hoeft er ook niet voor thuis te blijven. Je kunt er voor kiezen om maandelijks een box te ontvangen, maar je kunt ook eenmalig een box keizen of losse stekjes bestellen als je graag zelf wilt kiezen. Al kan ik je verklappen dat de stekkie box erg leuk is, zie de foto hieronder. Wat een beauties!!

Kies de beste plaats voor planten in huis

Wanneer je planten in huis gaat zetten is het eerst belangrijk om te bekijken waar je deze neer gaat zetten. Planten kennen namelijk een bepaalde verzorging. Zo moet je als eerste gaan kijken of er voldoende licht is voor het type plant dat jij aan wilt schaffen. Zet je hem in de slaapkamer neer, dan moet je gaan kijken naar de planten die tegen het donker kunnen. Voor de woonkamer, ergens vlakbij het raam, kun je naar de halfschaduw of lichte varianten gaan kijken. Zo voorkom je dat jouw plant binnen een korte tijd weer doodgaat, terwijl je er goed voor zorgt.

Tocht en hoeveelheid water bekijken

Echter is de standplaats op basis van licht niet het enige waar je op moet letten als je planten in huis wilt zetten. Ook tocht kan namelijk een grote rol spelen. Wanneer een plant op de tocht staat, ga je dit direct zien aan de bladeren. Zo kunnen ze bruinig of geel worden. De hoeveelheid water speelt hierbij niet direct een rol. De meeste planten kunnen er gewoon niet tegen om constant tocht langs zich te hebben. Je moet er echter altijd op blijven letten dat je voldoende water blijft geven. Dit staat altijd op het bijgevoegde kaartje, waardoor je ze wellicht ook kunt ordenen.

De beste planten voor in jouw woning

Maar welke planten zijn nou het beste in huis? Dit is geheel afhankelijk van jouw wensen. Als je veel planten dood laat gaan, zijn er een aantal planten die minder verzorging nodig hebben. Denk daarbij aan de Aloë Vera. Niet alleen is deze plant heel sterk, je kunt hem ook nog gebruiken als je wondjes hebt. Het sap is namelijk hartstikke goed voor je. Heb je wel groene vingers? Kijk dan eens naar de planten die meer onderhoud nodig hebben en vaak ook veel groter worden. Zo pas je de planten in huis aan jou aan en kun je genieten van de groene kleur.

plantrebelz