Winter is coming! Sfeervolle en warme inrichting tips

Het leuke van wonen is niet alleen het thuiskomen, en het feit dat je een dak boven je hoofd hebt. Maar dat thuiskomen natuurlijk elke keer weer een genot moet zijn, en dat je dit met elk seizoens weer helemaal kunt aanpassen.

Zo komt de winter eraan, en dan wil je er natuurlijk knus en warm bij zitten. Hoe kouder het buiten is, hoe sneller we naar binnen gaan om die heerlijke warmte op te zoeken. Echter zit de warmte hem niet alleen in de temperatuur waarom je de verwarming in je huis zet. Maar ook wat je ziet en hoe je wonen ervaart.

In de winter hebben we nu eenmaal behoefte aan warmte en een sfeervol en knus ingericht huis. Daarom gaan we in dit blog kijken met welke simpele inrichting tips we ons huis sfeervol warm kunnen inrichten.

Creëer warmte kussentjes en plaids

Stoken is een, maar je wilt natuurlijk niet aan het einde van het jaar bij betalen voor je energierekening. Je mag het wel lekker warm hebben in huis, maar kussentjes en dekentjes kunnen daar al veel aan bijdragen. Koop daarom enkele bijpassende kussentjes voor op de bank en een of meerdere plaids voor de hele familie. Zo kun je de winteravonden met elkaar tijdens het genot van een leuke film knus samen doorbrengen.

Voetjes van de vloer met een mooi kleed

In de zomer moet je er vaak niet aan denken. Maar in de winter kan zo'n groot hoogpolig vloerkleed goed bijdragen aan een warme sfeervolle inrichting in huis. Het mooie van deze vloerkleden is dat je ze in alle maten en kleuren kunt kopen. Probeer deze te matchen met de overige items in huis zoals je bank, meubels en kussentjes op de bank. Alhoewel het makkelijker is om de kleur van de kussentjes aan te passen op de rest.

Met een vloerkleed zorg je niet alleen voor een warme uitstraling. Maar ook voor warme voetjes. Kou komt al snel via onze voeten het lichaam binnen. En met een warm en comfortabel vloerkleed hou je je voeten lekker warm en van de koude vloer. Kijk voor meer wooninspiratie bij woonexpress. Hier kun je een hoop inspiratie opdoen voor het inrichten van je woning voor de winter.

Verlichting zorgt voor sfeer in huis

Naast verschillende items zoals de eerder genoemde kussens op de bank, en het vloerkleed. Is vooral verlichting een doorslaggevende factor voor gezelligheid en sfeer. Stel je hebt de perfecte inrichting, maar zet vervolgens het licht van een voetbalstadion aan in je huis. Dan lijkt het echt helemaal nergens meer op. Kies daarom voor de juiste verlichting.

Ik in verlichting kun je verschillende kleuren kiezen. In de eerste instantie kies je voor led. Hiermee bespaar je namelijk een hoop geld op jaarbasis. Vervolgens kun je deze ook in warme lichtkleuren kopen en lekker zacht dimmen voor een gezellig sfeertje in huis. Lampen met kappen kun je eventueel aanpassen met een andere kleur zodat deze weer matcht met je interieur. Een leuke trend voor dit jaar zijn bijvoorbeeld de Egyptische lampen die je veel in sprookjes ziet.

Lampen aan gordijnen dicht

Het wordt vroeg donker in de winter en doen we onze verlichting aan. Omdat we niet willen dat jan en alleman naar binnen kunnen kijken bij je. Gaan we de gordijnen weer gebruiken. Ook met gordijnen kun je eindeloos variëren met kleuren en stoffen. Hoewel gordijnen een iets duurdere uitgave zijn, is het leuk om eens in de paar jaar de gordijnen te vervangen voor iets nieuws. Omdat dit weer een aantal jaar mee moet, is het wel verstandig om goed na te denken over je inrichting en welke rol je gordijnen daarin spelen.

Gezellige kaars verlichting

Sfeerverlichting is al een goede stap om een extra gezellig sfeertje te creëren in huis. Maar met kaarsjes maak je dit compleet. Omdat het vroeger donker is in de winter. Besteden we meer tijd met elkaar op deze gezellige winteravonden. Het gebruik van kaarsjes is daarom een groot plezier. Hou wel rekening met de branduren van theelichtjes. Neem de iets dikkere variant die minimaal 4 uur branden anders moet je twee keer op een avond de kaarsjes aansteken voor een beetje sfeer.

Een sfeerhaard voor een ultieme warme winteravond

De ultieme warme winteravond sfeer creëer je natuurlijk met een open haard. Wanneer dit niet mogelijk is, kun je voor een alternatief als een sfeerhaard gaan. Deze kun je zowel elektrisch als met gel potten krijgen. Het voordeel van een sfeerhaard is wel weer dat je hem overal in huis kunt plaatsen. En zelfs in de zomer zou kunnen verwijderen. Met een sfeerhaard haal je een perfecte winteravond sfeer in huis en kun je samen met je partner optimaal genieten van heerlijke warmte tijdens een gezellig avond.