Geniet het hele jaar door van je tuinverlichting!

De zomer lijkt dit jaar wel eindeloos te duren. Inmiddels zijn we al halverwege oktober en hebben we nog steeds temperaturen die ruim boven de 20 graden uitkomen. Heerlijk, want hierdoor kunnen we ook in de herfst nog volop van de tuin genieten. Wel wordt het in de avond steeds eerder donker, daarom geven we je graag wat advies over waarom jouw tuin de juiste verlichting verdient.

Praktische verlichting

Als eerste is buitenverlichting natuurlijk gewoon ontzettend praktisch. Door verlichting kun je gemakkelijker de oprit van je huis vinden. Wanneer je over je tuinpad richting de voordeur loopt wil je natuurlijk niet struikelen over rondzwervende steentjes of takjes. Ook is het lastig om het sleutelgat van de garagedeur te vinden in het donker. Door hier en daar functionele tuinverlichting te plaatsen tast je niet meer in het duister en maak je je leven dus een stuk gemakkelijker. Natuurlijk hoeft praktische tuinverlichting niet altijd te branden, daarvoor is verlichting met bewegingssensor uitgevonden. Alleen zodra de sensor beweging signaleert zal de verlichting aanspringen. Ideaal toch?

Sfeerverlichting

Verlichting heeft niet alleen een functionele functie, want het zorgt natuurlijk ook voor de nodige sfeer in je tuin. In de avond kun je genieten van het buitenleven met de juiste sfeerverlichting. Hierdoor kun je uitgebreid eten en borrelen in de tuin tot in de late uurtjes. Natuurlijk kun je naast de herfst ook in andere jaargetijde volop genieten van je buitenverlichting. Wanneer het donker en koud buiten is kun je vanuit huis genieten van een prachtig verlichte tuin.

Sfeerverlichting kun je op eenvoudige wijze aanbrengen in je tuin. En het leuke is dat je in de avond dingen kunt uitlichten die overdag bijvoorbeeld helemaal niet opvallen. Heb je bijvoorbeeld een indrukwekkende boom? Plaats een spotlight in de grond die in de avond de boom prachtig verlicht. Plaats naast een slingerend tuinpaadje een aantal paaltjes met verlichting. Of creëer een indrukwekkend sterrenterras door willekeurige spotjes tussen de tegels te plaatsen. Kortom, de mogelijkheden eindeloos.

Verlichting zorgt voor veiligheid

Verlichting is dus niet alleen functioneel, maar ook nog eens sfeervol. Maar waar je misschien tot slot nog niet bij stil hebt gestaan is dat verlichting ook zorgt voor veiligheid. Zodra een mogelijke dief binnen het bereik van de verlichting met bewegingssensor komt zal de verlichting aanspringen. Een dief wil natuurlijk niet in de spotlights staan, terwijl hij of zij aan jouw achterdeur aan het rommelen is. Door de verlichting is de kans dan ook graag dat de dief vrijwel direct rechtsomkeer maakt. De verlichting met bewegingssensor is dus niet alleen ideaal om mensen te helpen met het vinden van de voordeur, maar ook wekt het een schrikeffect bij potentiële dieven!