Extra beveiliging tegen inbrekers met deze tips

Het buiten de deur houden van inbrekers kan een hele opgave zijn! Denk bijvoorbeeld aan een populaire inbraakmethode als kerntrekken. Hierbij slaan inbrekers een spijker in de cilinder van uw slot, om deze vervolgens met een klauwhamer te verwijderen. Op het moment dat de cilinder uit het slot getrokken is, kan de deur eenvoudig worden geopend. Door het slot van een anti-kerntrekbeveiliging te voorzien kan kerntrekken voorkomen worden. Een anti-kerntrekcilinder gaat het openbreken van een slot met een koevoet echter nog niet tegen. Om die reden raden slotenmakers aan om uw woning van een alarminstallatie te voorzien. In dit artikel geeft een betrouwbare slotenmaker u enkele handige tips.

Risicoanalyse van uw woning laten maken

Een van de mogelijkheden om tot een goede beveiliging te komen voor uw woning, is het laten maken van een risicoanalyse. Bij zo’n risicoanalyse brengt een slotenmaker alle beveiligingsrisico’s binnen uw woning in beeld. Op basis van die analyse kan vervolgens een passend plan voor de beveiliging van uw woning worden gemaakt. Vaak betekent dit dat er een bewegingssensor, magneetcontacten en soortgelijke beveiligingscomponenten geïnstalleerd worden. Heeft u het gebruik van een dergelijk alarmsysteem al eens overwogen? Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om het systeem aan te laten sluiten op een lokale meldkamer.

Beveiligingscamera aan de gevel van uw woning

Naast de mogelijkheid om uw deuren van goede sloten te voorzien en een alarmsysteem in huis te hangen, kunt u voor het gebruik van een beveiligingscamera kiezen. Deze beveiligingscamera kan aan de gevel van uw woning geïnstalleerd worden en schrikt inbrekers af. Zij willen immers niet gefilmd worden tijdens de inbraak! Dit kan de pakkans sterk vergroten. Er zijn verschillende soorten camera’s verkrijgbaar. De meeste camera’s worden op het WiFi-netwerk van uw woning aangesloten, zodat u de beelden via het internet kunt bekijken. Zelfs als u niet in huis aanwezig bent!