Waarom maatwerk meubilair zo populair is

Er zijn ontzettend veel grote meubelfabrikanten die in grote getallen meubels vervaardigen, fabrikanten zoals IKEA bijvoorbeeld. De voordelen van deze meubels zijn dat je ze meestal gelijk kunt kopen en dat ze relatief betaalbaar zijn. Toch kiezen nog steeds veel mensen voor maatwerk meubilair, maar waarom doen ze dat nou?

Op basis van uw wensen

Het grote voordeel is dat je de meubels precies kunt laten maken zoals je ze wilt hebben. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe het meubel eruit komt te zien. Wat voor soort meubel, welke kleur, welk materiaal(en), allemaal zaken waaraan je zult moeten denken. Er zijn ontzettend veel soorten meubels waaruit je kan kiezen. Tafels, banken, stoelen, bedden, (tv) kasten, sierlijsten, keukens, badkamers, lampen, krukjes en zo valt er nog wel wat op te noemen. Wat voor soort materiaal je wilt hebben voor de meubels is erg belangrijk, er moet immers wel mee gewerkt kunnen worden. Ook zijn er veel varianten binnen een bepaalde soort materiaal. Bijvoorbeeld hout, er zijn veel soorten hout waar je uit kan kiezen.

De meubelmaker

Ze zullen als eerste een werktekening gaan maken waarop alle maten en materialen op staan, deze zullen ze terug communiceren met de intentie om een goedkeuring te krijgen. Wat steeds meer voorkomt is het maken van een 3D tekening waar het huis of de ruimte waarin de meubel(s) komt ook al in verwerkt zit, zo krijgen ze gelijk een goede indicatie of het helemaal naar wens in. Meubelmaker is een echt ambachtelijk beroep, er zijn er niet zo heel veel van in ons land. Gelukkig is Nederland een klein landje, dus of je nou een meubelmaker in Breda of in Groningen zoekt, er is er meestal wel eentje relatief in de buurt.

Interieurbouw

Je hebt niet alleen de optie om meubels maatwerk te laten maken, meubelmakers kunnen vaak ook gehele interieurs maken. Bij een nieuw interieur is het wel zo fijn om alles via één partij te kunnen regelen, het voordeel hiervan is is dat je verzekerd bent dat alles van dezelfde kwaliteit is en dat er minder kans op miscommunicatie is. Meestal hebben bedrijven een binnenhuisarchitect die samen met de klant een ontwerp maakt, waarna er aan de slag wordt gegaan om het geheel op maat te maken. Een ander voordeel van een interieur laten maken bij één bedrijf is dat er vaak nog wel ruimte voor aanpassing is, als alles gemaakt zou worden door meerdere bedrijven zou dit lastiger zijn.

Kantoor

Uiteraard is meubel of interieur bouw niet alleen voor particulieren, ook veel bedrijven maken hier graag gebruik van. Maatwerk kantoormeubelen zorgen vaak voor de finishing touch van een bedrijfs interieur. Veel soorten meubels die hiervoor gemaakt worden zijn meestal grotere vergadertafels, bureaus, kasten en voornamelijk ontvangstbalies.