Verschillende soorten hordeuren: welke past bij jou?

Een hordeur is ideaal om insecten buiten te houden. Je kunt de deuren lekker open zetten en genieten van de frisse lucht en toch heb je geen last van vervelende insecten. Heb je een gewone deur of een schuifpui? Voor elke soort deur is er een andere hor geschikt. Bovendien heeft elke hor ook een aantal voordelen waar je rekening mee kunt houden. Wonen er bijvoorbeeld kinderen of huisdieren in je huis? Dan is het wel zo fijn als je de hor makkelijk kunt openen en sluiten. Er is een ruim assortiment aan hordeuren, dus we snappen dat het lastig kan zijn om hier de juiste uit te kiezen. Daarom zetten we in deze blog de verschillende hordeuren voor je op een rijtje.

Lamellenhor en magneethor voor huisdieren en kinderen

De lamellenhor bestaat uit verticale stroken gaas. De onderkant is verzwaard en de stroken overlappen elkaar een beetje. Een magneethor is gemaakt van twee verticale stroken gaas die in het midden sluiten met een magneetsluiting. Het voordeel van beide hordeuren is dat ze vanzelf weer sluiten. Als je huisdieren of kinderen door de hordeur lopen, blijft deze dus niet openstaan.

Plissé hordeur voor een schuifpui

Een plisséhordeur is een hordeur waarbij het gaas zich opvouwt bij het openen van de hordeur. Wat heel handig is aan deze hordeur, is dat deze op elke stand kan blijven staan. Als je een schuifpui hebt, is een plissé hordeur de perfecte keuze. Dit komt doordat ze allebei dezelfde kant op schuiven, wat heel handig is. Een plissé hordeur kan overigens ook voor meer deuren worden gebruikt dan alleen een schuifpui. En heb je openslaande deuren? Dan kun je zelfs kiezen voor een dubbele plissé hordeur.

Rolhordeur voor netjes opbergen

Ook een rolhordeur is een hele handige hor om insecten buiten te houden. Deze hordeur rolt zich namelijk op in een cassette als je hem openschuift. Het grote voordeel van deze hordeur is dat je hem netjes kunt opbergen in de cassette als je hem een tijdje niet gebruikt.

Klassieke vaste en standaard hordeur

Natuurlijk kun je ook kiezen uit de klassieke vaste en standaard hordeur. De vaste hordeur kun je inklemmen in het kozijn van een raam of deur. Het grote voordeel hiervan is dat je hem uit het kozijn kunt halen en kunt opbergen als je hem niet gebruikt. En de standaard hordeur is de hor die we allemaal wel kennen, namelijk een tweede deur die je makkelijk kunt openen en sluiten.

Welke hor je ook kiest, zorg er altijd voor dat deze goed past. Het is belangrijk om van tevoren de deur goed op te meten, zodat je precies weet hoe groot de hor moet zijn. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.