Hoe kan ik zelf mijn vliegendeur plaatsen?

Als je in een vliegendeur de juiste oplossing hebt gevonden om alle insecten en ander ongedierte buiten de deur te houden dan moet de vliegendeur alleen nog geplaatst worden. Hiervoor moet er natuurlijk eerst een vliegendeur gemaakt worden. Wil je wat kosten besparen door zelf de vliegendeur te gaan plaatsen in plaats van een professionele klusser? In dit artikel wordt meer verteld over het zelf plaatsen van een vliegendeur.

Een vliegendeur op maat laten maken

Als eerst moet er natuurlijk een vliegendeur komen die exact past bij de woning. Hiervoor moet de vliegendeur de juiste maten hebben. Het is dan ook aan te raden om de vliegendeur door de leverancier op maat te laten maken, zodat je daar zelf niets meer aan hoeft te doen. Om de vliegendeur op maat te laten maken, moeten de juiste afmetingen worden doorgegeven. Weet je al waar je de vliegendeur wilt gaan bestellen? Dan kun je daar kijken voor de instructies voor het opmeten van het vliegenraam. Schroom ook niet om daarover vragen te stellen. De leverancier kan namelijk niet aansprakelijk worden gesteld voor het niet juist doorgeven van de maten. De kosten moet je dan gewoon voor eigen rekening nemen.

Hoe kun je de vliegendeur monteren?

Wanneer de vliegendeur eenmaal is geleverd kan het monteren beginnen. Voor het plaatsen van een vliegendeur hoef je niet een geweldige klusjesman te zijn. Mocht je het echt niet willen doen? Wellicht heb je wel vrienden of familie die handig zijn. De profielen moet op de juiste manier worden afgezaagd en vervolgens kunnen de hoekstukken op de profielen worden bevestigd. Als het frame dan eenmaal klaar is dan kan het gaas in het frame worden geplaatst. Het overtollige gaas dat buiten het frame komt kan worden weggesneden met een mes. Als de vliegendeur klaar is kan deze tegen het kozijn worden geplaatst. Dan is de vliegendeur ook direct klaar en kunnen de deuren worden geopend. Bij ontvangst van de vliegendeur zit ook vaak een handleiding die gevolgd kan worden voor het plaatsen van een vliegendeur.

Zoek naar voorbeelden op het internet

Tegenwoordig leven we in een wereld waarin online veel mogelijk is en hierdoor is het ook mogelijk om alles visueel te maken. Het monteren van een vliegendeur is ook visueel gemaakt door middel van een video. Is de handleiding niet voldoende voor je om de vliegendeur te monteren? Op youtube zijn verschillende video’s te vinden waarin stapsgewijs uitgelegd wordt hoe een vliegendeur gemakkelijk te monteren is. Je kunt dan tijdens de montage de video op stop zetten en de video weer aanzetten zodra je desbetreffende stap hebt afgerond. In veel gevallen is het volgen van een video gemakkelijker dan het volgen van een papieren handleiding.